Το carrot cake της Ελένης

Carrot Cake

Είναι το πιο ζουμερό -νόστιμο κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει ((και πιστέψτε με –έχω δοκιμάσει πάρα πολλά))

Η Ελένη  μας παραχώρησε την συνταγή  και σας την συνιστώ  ανεπιφύλακτα!!

Yλικά

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 2 κ.γ. Baking Powder • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα • 2 κ.γ. κανέλα • ½ κ.γ. αλάτι • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο • 1 ½ φλ. σκούρα καφέ ζάχαρη • 1 φλ. λάδι • 3 αυγά • 1 βανίλια • 1 φλ. τεμαχισμένο καρότο • ¾ φλ. τεμαχισμένο καρύδι • ½ φλ. χρυσές σταφίδες ή καρύδα Κρέμα: • 230 γρ. κρέμα τυρί (μαλακωμένο) • 1 κ.σ. γάλα • 1 βανίλια • 3 φλ. ζάχαρη άχνη 1.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, τη κανέλα και ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

3. Σε ένα άλλο μπoλ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.

4. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο μπoλ με τα στερεά. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα.

5. Προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες ή καρύδα (προτιμώ) και ανακατεύουμε με το χέρι.

6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 55’ – 60’. 7.

Κάνουμε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας την ζάχαρη σταδιακά. Το γλάσο το ρίχνουμε όταν έχει κρυώσει το κέικ.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό

Not readable? Change text. captcha txt