Ψητό Χοιρινό Τοσκάνης

Γιατί «Τοσκάνης»?
Εντυπωσιασμένη από  την ταινία Julie & Julia (Meryl Streep), που ως γνωστόν αναφερόταν στην Julia Child, την γνωστή  Αμερικανίδα σεφ, είχα την περιέργεια να μάθω περισσότερα πράγματα για την γυναίκα αυτή , που έχουν λατρέψει οι Αμερικανοί και την θεωρούν κατά κάποιο τρόπο Εθνική τους μαγείρισσα.
Είδα τα βιβλία της (αγόρασα και ένα), έψαχνα στο you tube βιντεάκια, και σε ένα απ΄αυτά  ,  έδειχνε την J.Child να επισκέπτεται την Τοσκάνη το 1987,  αναφερόμενη στο λάδι και το κρασί της πόλης. Σε κάποιο σημείο του βίντεο ,υπάρχει και αυτη η συνταγή απο μία σέφ την οποία ειδα και…ενθουσιαστηκα.
. Το είχα λοιπόν κατά νου να το κάνω κάποια μέρα για να το δοκιμάσουμε.
Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται αυτό  το κομμάτι κρέατος , χρειάστηκε να δείξω φωτογραφία στον κρεοπώλη και να το παραγγείλω.
 Ψητό Χοιρινό Τοσκάνης1
Είναι η πλευρά που έχει τις μπριζόλες πριν διαχωριστούν σε κομμάτια  αλλά έχει και μία προέκταση κρέατος.
Για την συνταγή μας λοιπόν χρειαζόμαστε :
 κρέας  χοιρινό, 1/4 κούπα μείξη μυρωδικών, λάδι, πατάτες  και… σπάγκο κρέατος για να το δέσουμε.
 Η μείξη μυρωδικών είναι :
 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι αλάτι, 30 περίπου φιλαράκια φρέσκο φασκόμηλο, 2 κλωναράκια δεντρολίβανο ., όλα πολύ ψιλοκομμένα.
Αν δεν σας αρέσει  το φασκόμηλο, βάλτε φρέσκο θυμάρι .
Αλατίζουμε εξωτερικά το κρέας , το ανοίγουμε  και απλώνουμε εσωτερικά τα μυρωδικά.
Το γυρίζουμε σε ρολό, και το δένουμε με τον σπάγκο.
Με ένα πινέλο πέρασα   εξωτερικά  το κρέας με λίγη μουστάρδα.Το έβαλα στο ταψί , έριξα λαδάκι από πάνω, ελάχιστο νερό στο ταψί και το έβαλα στο φούρνο
Το κρέας ψήνεται στους 180 βαθμούς  για τρεις ώρες.  Το γυρίζουμε ενδιάμεσα μία φορά, ραντίζοντας το με τα υγρά του ταψιού.
Στην μία ώρα ψησίματος, έριξα στο ταψί και τις πατάτες.
και το αποτέλεσμα ΤΕΛΕΙΟ !!
Δοκιμάστε το!!!είναι πεντανόστιμο!
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone