Ψητό Κατσαρόλας -Πιο εύκολο δεν γίνεται….

Δεν το πίστευα,,αλλά επειδή όταν η Λιάνα λέει κάτι ανοίγω αυτιά και μάτια και συλλέγω γνώση ,αποφάσισα να φτιάξω την συνταγή της για ψητό κατσαρόλας .

Ξεχάστε την διαδικασία που ξέρατε μέχρι σήμερα,,και δείτε πως θα φτιάξετε το ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΟ νουα που έχετε δοκιμάσει!!!

Υλικά:

κρέας μοσχαρίσιο νουα  δεμένο σε ρολό.

σε φαρδιά ,μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το κρέας και προσθέστε ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΤΟΣ:

5 φλιτζανάκια νερό

2 φλιτζανάκια λάδι

1 φλιτζανάκι κρασί (λευκό ή κόκκινο, εγώ προτιμώ το λευκό)

1/2 φλιτζανάκι άσπρο ξύδι

σκόρδο (αν σας αρέσει)

αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι

Κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι που να την καλύπτει καλά, ρυθμίζουμε την θερμοκρασία ΣΤΟ ΜΙΣΟ και ψήνουμε για 4-5 ωρες .ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: Δεν ανοίγουμε την κατσαρόλα αν δεν περάσουν τουλάχιστον 4 ωρες…

Ενδεικτικά , το δικό μου ρολό ήταν 1.800 kg  και ψήθηκε σε 4 1/2 ωρες.

Χρησιμοποίησα κατσαρόλα με γυάλινο καπάκι επειδή ήμουν διστακτική για το»» τι συμβαίνει εκεί μέσα»»  όμως σας διαβεβαιώ  ότι όταν άνοιξα την κατσαρόλα τα υγρά είχαν ελάχιστα μειωθεί…άρα αν η θερμοκρασία σας είναι στο μισό της έντασης ..μην φοβηθείτε να το αφήσετε για 4-5 ωρες.

Οταν ψηθει, το βγαζετε σε πιατέλα,αφηστε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες (το ηλεκτρικό μαχαίρι θα σας δώσει τέλεια κομένες στρογγυλές φέτες.

Βάλτε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά,και αφήστε να κοχλάσει η σάλτσα και να δέσει.

Σερβίρετε το ψητό σας με πατάτες τηγανητες, πατάτες πουρέ, η λαχανικά  με ρύζι.

Καλή ορεξη!!!

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό

Not readable? Change text. captcha txt