Λιλά Πόντζο-Πώς το έπλεξα!

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη -αλλά νομίζω ότι πρώτη φορά  είχα δει  το σχέδιο  στην ιστοσελίδα του περιοδικού drops designπριν μερικά χρόνια.

Ίσως και από κάπου αλλού, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, σημασία έχει ότι είχα κρατήσει το σχέδιο  στο αρχείο μου , το έφτιαξα μερικές φορές -κάθε φορά σε άλλο χρώμα- με καλοκαιρινό νήμα, αλλά και με ακρυλικό λεπτό μαλλάκι, με ότι και αν το έπλεξα ΠΑΝΤΑ  έβγαινε όμορφο.

Επίσης να σημειώσω ότι είναι πολύ εύκολο (για  όσες φίλες πλέκουν ήδη με βελονάκι)

Το Πόντζο πλέκεται σε 2  ΙΔΙΑ  κομμάτια  τα οποία ενώνουμε μεταξύ τους όπως δείχνει και η φωτογραφία.Στο σημείο ένωσης,  ράβουμε τα λουλούδια .

Βελονάκι Νο  6.5  για την εσάρπα , και 5.5 για το λουλούδι.Πλέκονται 2   ιδία παραλληλόγραμμα  κομμάτια, σύμφωνα με το σχέδιο.

Πλέκουμε 46 αλυσίδες.

1 σειρά= 2 διπλά ποδαράκια στην τέταρτη αλυσίδα από το βελονάκι * 4 αλυσιδάκια, αφήνουμε 5 αλυσίδες,  5 διπλά ποδαράκια στον επόμενο πόντο.*  επανάληψη  από *-* και στο τέλος  3 διπλά στην τελευταία αλυσίδα. Γυρνάμε το πλεκτό….

2 σειρά= 3 αλυσιδάκια (μετράμε σαν 1 διπλό ποδαράκι), αφήνουμε 3 διπλά ποδαράκια

* 3 διπλά -3 αλυσίδες-3 διπλά  όλα μαζί στο επόμενο διάστημα των 4 αλυσίδων της προηγούμενης σειράς., αφήνουμε  5  διπλά * επαναλαμβάνουμε από *-*στην τελευταία επανάληψη αφήνουμε  2  διπλά και πλέκουμε 1 διπλό  στην κορυφή των 3 αλυσίδων. Γυρνάμε το πλεκτό ..

3 σειρά= 6 αλυσίδες , 5 διπλά στο επόμενο διάστημα των 3 αλυσίδων

,* 4 αλυσιδάκια, 5 διπλά  στο επόμενο διάστημα * -επαναλαμβάνουμε από *-* και  στο τέλος  1 αλυσιδάκι και  1 τετραπλό ποδαράκι στην αρχή της αλυσίδας. (τετραπλό = θα τυλίξουμε την κλωστή 3  φορές ) Γυρνάμε…

4 σειρά= 5 αλυσιδάκια, 3 διπλά ποδαράκια στο πρώτο διάστημα * αφήνουμε 5 διπλά,

3 διπλα-3 αλυσίδες-3 διπλά όλα μαζί στο επόμενο διάστημα*  επαναλαμβάνουμε από *-*

Στο τέλος: αφήνουμε 5 διπλά, πλέκουμε 3 διπλά ποδαράκια στο επόμενο διάστημα, 1 αλυσίδα , και ένα τριπλό στην 5η  αλυσίδα του  διαστήματος .Γυρνάμε το πλεκτό…

5 σειρά= 3 αλυσιδάκια,, 2 διπλά στο πρώτο διάστημα * 4 αλυσιδάκια 5 διπλά στο επόμενο διάστημα* επαναλαμβάνουμε από *-*  και στο τέλος  4 αλυσιδάκια,2 διπλά ποδαράκια στο τελευταίο διάστημα της 1 αλυσίδας,, 1 διπλό ποδαράκι στην αρχή  της αλυσίδας. Γυρνάμε..

ΕΠΑΝΑΛΆΜΒΑΝΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ  2-5   , ΓΙΑ 6  ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ.

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΑΤΙ, ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΛΕΚΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.

Ελπίζω να ειναι κατανοητο το σχέδιο !!!!

Καλό  πλέξιμο!!!!

ΣΗΜ = διπλά = διπλά ποδαράκια/ double crochet

            Αλυσίδα = chain

 

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό

Not readable? Change text. captcha txt